VM i Wushu 2011

VM I WUSHU 2011

Kampsporten är en relativt ny företeelse i mitt liv. Jag och min dotter började träna sanshou på Södermalms Shaolin Kung Fu  i januari 2010 – och fastnade direkt! Däremot har jag ingen egen erfarenhet av taolu, men det finns moment som fascinerar mig och jag ska testa på även det vid tillfälle. Därför, när jag bloggar om wushu, kommer det troligtvis i huvudsak att handla om sanshou. Än så länge.

Med ovanstående sagt, kommer några ord om VM i wushu 2011. Som ni säkert redan har läst på vår förstasida och SB&K:s webbsida, har vi fyra sanshoutävlanden och två taolutävlande i Ankara. Tävlanden i sanshou kommer samtliga från Södermalms Shaolin Kung Fu i år – d v s samtliga är klubbkollegor till mig.

Av de fyra ovanstående, känner jag Johan Lindqvist bäst. Han råkar nämligen vara min och dotterns PT också. Johan är relativt ny i sanshouvärlden, har en bakgrund som gymnast och förutom att arbeta som PT jobbar han även som stuntman. Det ska bli spännande att se hur VM blir för Johan. Som Nisse (Widlund) sa i intervjun med SB&K, tävlar Johan i en tuff viktklass. Men den som sett Johan “in action” vet också att han är sjukt stark! Kommer han åt att kasta blir han ett tufft motstånd.

Se nedan en bildsekvens från en av Johans matcher i Italien 2010 (Foto: Karim Mehnaoui)

Maria Olsson har ju gjort “hat trick” i landslagsuttagningar 2011. Hon kom hem med silvermedalj från VM i thaiboxning för ett par veckor sedan och nu håller vi tummarna för ytterligare medalj från detta VM.

Enligt uppgift går första svensken ut i taolu i dag på morgonen. Magnus Garneij kör då quan chang.  Och i eftermiddag är det Johan Lindqvist som är förste svensk ut på sanshoumattan. Han möter Schweiz, men jag har i nuläget inte namnet på motståndaren.

Magnus Garneij och Anette Bergström i taolu-laget känner på mattan

Som redan sagts tidigare – stort lycka till alla tävlanden, både i sanshou och taolu! Även ett stort lycka till till coacherna som är på plats.

Nu hoppas jag att vi kan få snurr på nya webbsidan och att det snart kommer ny och spännande information från VM i Ankara!

På återhörande!

/Marie

 

 

 

 

Kommentarer inaktiverade.