VM i Wushu – onsdagen den 12 oktober

Onsdagens sammanfattning kommer lite sent, men här är den i varje fall:

 

TAOLU

I går var det vilodag för taolun, så inget nytt att rapportera. Däremot ser vi fram emot Anette Bergströms VM-debut i kväll. Anette inleder sitt VM med Jian Shu.

 

SANSHOU

I går hade vi tre av våra fyra sanshoutävlanden på mattan.

Maria Olsson var först ut i går morse, där hon mötte Australien och vann. Hon gick därmed vidare till kvartsfinal mot Venezuela. Maria klev av mattan med vinst och en riktigt snygg “blåklocka”, som tycks ha mognat på sig under natten. I eftermiddag väntar Kina i semifinal.

Johan Lindqvist mötte i sin tredje match Irans Mohsen Mohammad-Seifi och tillika regerande världsmästare i sanshou -60 kg från Asian Games 2010. Enligt uppgifter från Ankara gjorde Johan en mycket bra match, där han i andra ronden ledde och nästintill lyckades få till en KO genom en round house-spark i huvudet på iraniern. Tyvärr lyckades Mohammad-Seifi få Johan av plattformen och därmed blev det iransk vinst denna gång.

Emma Häll Lövgren mötte också tufft iranskt motstånd i sin VM-debutmatch i går. Emma växte i andra ronden, men det räckte inte hela vägen fram.

Tony Miocic vilade i går, men gick match mot Korea i förmiddags (läs torsdag den 13 oktober). Det blev en bra match, men dessvärre förlust för Tony.

Så inför eftermiddagen och kvällen i dag torsdag så håller vi tummarna för och hejar på våra två tjejer som ännu har arbete att utföra på mattan.

Nu kör vi Anette och Maria! Go Sweden!

 

Kommentarer inaktiverade.