VM:s sista två dagar

I dag avslutas VM i Wushu 2011 i Ankara. Nedan följer lite sammanfattningar av dagen och gårdagen samt VM i stort.

Sista dagen har vi haft Anette Bergström på mattan i Chang Quan. Det blev 7,93 i slutpoäng för Anette, där tävlingsnerverna hade ett finger med i spelet, enligt Coach Petter. Anette stod på mattan första gången i går. Då var det Jian Shu och slutpoängen där blev 8,45. Sverige lämnar detta VM med de högsta poängen man haft i taolu i internationella sammanhang sedan införandet av nya regler 2005. Bra jobbat, Magnus och Anette samt coach Petter!

Sanshou hade sina finaler i dag och i år fanns inga svenskar med här. Men Maria Olsson kommer hem med VM-brons i -60 kg, efter förlust mot Kina i går. Det är hennes andra VM-medalj inom loppet av ett par veckor. VM-silver plockade hon i thaiboxning. Mycket starkt jobbat! Till final kom dock minst två av de fighters som lyckades slå ut två av de våra. Både Emma Häll Lövgren och Johan Lindqvist har haft “förmånen” att möta starka iranier i världstoppen. Tony Miocic gick sin andra match i går, där han mötte Korea. Trots bra motstånd, fick Tony se sig besegrad.

En eloge till alla coacher som funnit tid att skicka uppdateringar, bilder och videos till oss. Särskilt tack till coach Kevin och assisterande coach Linda, som båda på väldigt kort varsel tagit sig an att leda sanshoulandslaget i Ankara. Det är en tung insats och ni har gjort ett strålande jobb!

AVSLUTNINGSVIS

Av sex tävlanden från Sverige 2011, gjorde fem VM-debut i wushu i Ankara. Det har varit fina insatser och vi ser fram emot att kunna dela med oss av ytterligare foton och videos när vi har fått hem alla igen.

Hoppas att alla deltagare kommer hem nöjda med sina prestationer, taggade att växa ytterligare och med en massa goda minnen, nya erfarenheter och sikte på nya satsningar.

Vi på Förbundet tackar er alla för goda insatser och önskar er en trevlig resa hem.

 

 

Kommentarer inaktiverade.