Aktuellt hösten 2024 och framåt

Efter en intensiv vår med bland annat ett lyckat EM-arrangemang på hemmaplan, är vi tillbaka i en mer normal höst. Nu har de flesta dragit igång igen med träningsverksamheten, och vi planerar återigen för förbundets mer normala aktiviteter under hösten och framöver.

Riksläger

Vi fortsätter som tidigare med lokala riksläger i olika delar av landet. Just nu är följande läger inplanerade:

  • 3 november: Riksläger i Sanda, Stockholm
  • 10 november: Riksläger Taolu, Stockholm
  • 17 November: RIksläger Tuishou, Örebro
  • 8 december: Riksläger i alla grenar på Stockholmsmässan

Alla läger är kostnadsfria. Rikslägren är öppna för alla medlemmar, och inriktade på tävling/utbildning. De fungerar även som landslagssamlingar.
För detaljer om respektive läger se kalendern på hemsidan.

Tävlingar

Axel Westerkull och André Hermansson är uttagna att representera Sverige i 3rd Taolu World Cup i Duilian, som går i Yokohama, Japan 23-28 oktober. Vi önskar dom båda ett stort lycka till!

Nästa stora tävling i Sverige är 6th Nordic Open Wushu Championships den 7 december på Stockholmsmässan. Som tidigare görs den i samband med Kampsportsfestivalen, och brukar i snitt samla runt 200 deltagare från 15 länder. Tävlingen är för alla nivåer för såväl barn som senior. Var med ni med!
Anmälan är öppen och görs här!

2025

Under mars månad 2025 ska Wushu-SM göras, och förbundet söker arrangörer. Kontakta oss om ni är intresserade! Arrangörsstöd finns att få, samt utrustning och planeringshjälp.
Påminner om att vi alla som förbundsmedlemmar är solidariskt ansvariga att genomföra SM, och det kan med fördel göras av olika klubbar på olika platser i landet.
Q&A:
Är det jobbigt att arrangera det? Ja, litegrann.
Är det svårt att arrangera det? Nej, inte speciellt.
Är det roligt att arrangera det? Jajamensan!
Är det nödvändigt att det blir gjort? Verkligen!
😉

Nästa Wushu-EM är preliminärt planerad till 1 maj 2025, och kommer innehålla förutom alla traditionella stilar i Taolu, även Light Sanda och Tuishou (fixed step). Mer information om det kommer.

Som vanligt, har ni några frågor eller funderingar, är ni välkomna att kontakta mig eller styrelsen!

Med vänliga hälsningar

Peder Finnsiö
Ordförande
peder@swedenwushu.se