Aktuellt

Landslagsläger

En härlig dag med landslaget och stort tack till SPIF för att vi fick vara id eras fina lokaler där det finns gott om utrymme. Även om ett flertal var borta för dagen var det ett bra gäng på plats. Vår nya landslagscoach Anatoli Grigorenko, PhD inledde dagen med att berätta om hur mål och vision för landslaget ser ut. Detta för hemmatränare som vi i förbundet tycker är en mycket viktig del i vårt arbete och för att landslaget ska lyckas framöver. Schema och hur uttagning till olika trupper tas ut stod på agendan innan ordförande (till vissas förvåning) inledde med uppvärmning och grundträning innan Anatoli tog över. En del kände inte till Yvonnes bakgrund som Sveriges första wushuutövare och tillika VM 1:a i den tidens Sanda.

info hemmatränare

Anatoli stod för all kast-träning vilket är ett av huvudmålen för att lyckas internationellt. Han har doktorerat i biomekanik och var som idrottsforskare i Sovjet inriktad på begränsningsfaktorer inom elitidrott. Han har själv tävlat i judo och sambo och har en internationell elittränarlicens.

AG ben-nedtagning

Två utomordentligt kvalificerade domare fanns på plats, båda med behörighet att döma på EM och VM. Dessa två gav de aktiva feed back kontinuerligt under sparringmatcherna för att få veta vad som ger poäng och inte.

sparring DSC09244

Under dagen gästade även våra två nya förbundsdomare träningen. Sara och P-O Ljungdahl kommer vi se mer av under våra tävlingar framöver. Förbundet har en mycket god ekonomi och storsatsar på tävlingsverksamhet, såväl traditionell som i Taolu och Sanda. Självfallet är kompetenta läkare en viktig del i pusslet.

läkare

 På bilden Anatoli Grigorenko, P-O Ljungdahl, Sara Ljungdahl och Yvonne Lin

Våra juniorer är en viktig tillgång för framtiden. Vi utökar nu landslaget med en juniorgrupp som lär börja med tävlingar i qinda och taolu framöver. I övrigt stundar Georgien, Eskilstuna Cup i augusti och tävlingar i Iran och Baltikum innan VM i Jakarta. Uttagningen till VM sker i september så jobba på tills dess alla tränare och aktiva! Tack för idag!

benlåsträningpunchlandslaget