Aktuellt

Ny wushu-design genom ett kul samarbete

nydesign

I en tid där den traditionella kulturen mer och mer ställs åt sidan för moderna uttryck är det kul att se att det finns undantag. Då de andra barnen spelar på sina datorer, dansar hiphopdans och lirar basket sitter Zhang Shuran hemma hos sin mormor i Hefei, Kina, och skriver traditionell kinesisk kalligrafi. I det moderna Kina är det här väldigt ovanligt. Hon började lära sig kalligrafi när hon var 4,5 år gammal av en äldre släkting som är kunnig inom konsten. Hennes mamma brukar lägga ut bilder på hennes verk på ”Weixin” och det var så idén uppstod att låta henne vara med och designa förbundets logotyp. Jakob Isaksson som är ordförande för det traditionella utskottet har designat helheten, men kalligrafin (tecknet för ”wu” som i Wu-shu) är alltså originalkalligrafi från den nu endast 7 åriga Shuran.

Traditionell konst i modern tid representerar Svenska Kung Fu & Wushuförbundets verksamhet och vi är mycket glada över den nya designen.