Dags att lämna över ordförandeklubban

YL porträtt 1Att först ställa upp för omval som ordförande för att sedan tacka nej kräver sin förklaring. Den är ganska kort, nya internationella förtroendeposter i tillägg till vad ordförandeskapet för SKWF kräver under 2017 är en omöjlig ekvation. Så mitt beslut blev att tacka nej till ordförandeposten men att sitta kvar i styrelsen.

Klubban lämnas över

Så med andra ord, efter ett par år som landslagschef och ytterligare två år som ordförande är det dags att lämna över ordförandeklubban. Mitt uppdrag, både som landslagschef och ordförande har varit att utveckla organisationen. Detta är något som jag arbetat med tidigare både nationellt och internationellt för olika idrottsförbund. När man blir tillfrågad om att hjälpa till i sin egen idrott kan man inte bli annat än överförtjust. Wushu började jag med på sjuttiotalet och Sanda var min tävlingsgren även om den då såg lite annorlunda ut. Innehöll även grappling bland annat.

Några små milstolpar

Vad har då gjorts under de här åren? Landslagsorganisationen har fått en struktur med coacher, tränare och tävlande vilket kanske är en självklarhet. Objektiva uttagningskriterier för landslag och tävlingar har utarbetats. Från ett mycket begränsat antal klubbar har vi idag 14 olika klubbar representerade i vårt landslag. Näst bästa nation i Sanda EM 2016 och i den absoluta fronten i traditionella stilar. Att verka för att få vår bas det vill säga alla klubbar som tränar wushu men kanske inte tävlar, har varit ett viktigt mål. När det gäller styrelsearbetet de senaste året hade inget gått så bra om det inte hade varit för den sammanhållning som funnits i styrelsen. Många ideella timmar har lagts ned, uteslutande av kärlek till idrotten. Jag har personligen haft ett starkt stöd i tider där pajkastning förekommit.

Vice ordförande kliver upp

Lin, Marci och Falcone

Min viceordförande och parhäst under många år Luciano Macri tar nu över ledarskapet och jag är övertygad om att det är ett utmärkt val. Själv kommer jag att fortsätta som vice ordförande i SKWF samt som förbundets internationella kontakt. Detta i egenskap av ledamot i huvudstyrelsen i vårt Europeiska förbund EWUF och i IWUF:s PR och marknadskommitté. Spännande men tidskrävande uppdrag.

Ingenting går upp mot Sandaträningen för mig personligen och att ha fått verka som en av flera landslagstränare tillsammans med landslagscoachen har varit mitt absoluta glädjeämne. Det hoppas jag att jag får fortsätta med. Tackar ödmjukast för att ha fått leda detta fantastiska förbund.

Till sista har jag nöjet att meddela att den nya styrelsen består av:

ordförande Luciano Macri, vice ordf Yvonne Lin, Kassör Brusc Delaho, Sekreterare Jakob Isaksson, Ledamöter VIktor Nordgren och Anwar Dekkhani samt suppleanter Li Min Hua och Tommy Lin. Anatoli Grigorenko fortsätter som landslagscoach med Viktor Nordgren som landslagschef samt Wang Ge, Chen ZB, Jakob Isaksson, Mathias Sandström, Brusc Delaho och mig själv på en kant som tränare.