VM Wushu Kazan 2017

IMG_1524Som alltid på ett VM finns både bra och mindre bra saker, framgångar och motgångar. Bra är att man tog bort invägning varje dag när faciliteterna var undermåliga. Bra är även alla bussstransporter för de tävlande. Bussarna går varje halvtimme och det är nära till arenan. Ren katastrof är det med internetuppkoppling. För det mesta har man ingen uppkoppling alls vilket gör att all information om dagenshändelser för göras sent på kvällen.

 

 

URUSEL REGELTOLKNING

DSC01156Mindre bra var att en motståndare till Emma Syring dök upp med fel klädsel. Domare med flera sprang runt för att hitta rätt attiraljer medan Emma fick stå och kallna till vid plattformen i drygt 12 minuter. Skandalöst att man inte gjorde roll calls och diskvalificerade tjejen – om inte för fel klädsel så för att hon lämnande hallen vilket bryter mot reglerna.

Inte blev det bättre idag när vi såg att ytterligare en tävlande från samma nation (Tunisien) åter igen ha fel klädsel men den här gången utan ingripande från domarna. Trist, respektlöst mot de tävlande och skandal att huvuddomare inte har bättre koll än så. Särskilt eftersom det att vi coacher visat tecken på tidsöverträdelser.

DSC01171

BRA MATCHER

Bra matcher har det definitivt varit och nationer som sticker ut (utöver Kina, Iran, Ryssland) är Vietnam, Korea och Indonesien. Härlig utveckling. På domarsidan finns mer att önska. Mjukvaran för poängtryck bör ses över. Verkar halta så att poängdomare får titta ner emellanåt vilket gör att de tappar fokus på matchen.

BRA SAMMANHÅLLNING

Bäst av allt är laget. Bra sammanhållning, stöttning och gemenskap. Matcher att minnas är Domingo Kiesses match mot Kinas Kung Fu Panda. Han fick en flygtur långt utanför mattorna vilket skulle knockat de flesta. Kiesse är tåligare än de flesta och vill definitivt ha en returmatch.