Landslaget uttaget till VM

Sweden Kung fu & Wushu

Wushu-VM (även kallat samtida VM) är det mest prestigefyllda av de VM som IWUF (International Wushu Federation) arrangerar, och hålls vartannat år, denna gång i Shanghai den 19 oktober.

Svenska landslaget uttaget till Wushu-VM 2019

Jakob Isaksson – med Xingyiquan. Klubb: Wudang Pai
Joakim Pettersson
– med Xingyiquan. Klubb: Wudang Pai
Norea Humla
– med Taijiquan (samtida). Klubb: Li Mins Taiji & svärd
Axel Westerkull
– med Shuangdao(dubbelsabel). Klubb: Göteborgs Shaolin

Landslaget till VM i år består av fyra stycken utövare, som alla har sin bakgrund i traditionella stilar. Med de nya tävlingsformerna Xingyiquan och Shuangdao öppnar det upp även för normalt traditionella utövare.
Vi har två mycket rutinerade herrar i Jakob Isaksson och Joakim Petterson, som senast båda tog guld i Wushu-EM i Moskva. Vi har också två nyare förmågor i Norea Humla, som även hon tog EM-guld i Moskva senast, samt Axel Westerkull, som nu gör debut i landslaget och internationella tävlingssammanhang. Vi önskar dom uttagna lycka till med den fortsatta träningen och uppladdningen inför VM!
I sanda har ingen kvalificerat sig för deltagande denna gång.