SM 2021 ställs in

Som tidigare aviserats, skulle ursprungligen Svenska mästerskapen i Wushu hållits den 27 februari i år. Därefter har det skjutits på grund av situationen med coronan, i förhoppningen att det skulle gå att genomföra under våren. När även det visat sig vara omöjligt, har vi undersökt möjligheterna att genomföra ett SM under hösten.

Styrelsen har nu kommit fram till att det inte låter sig göras på något tillfredsställande sätt. Det beror på flera faktorer som gör det för osäkert; det saknas hallar och tider är fullbokade, förberedelsetiden för en arrangör är väldigt kort, samt att klubbarna inte bedöms vara redo i tillräckligt hög utsträckning.

Sammantaget gör det att årets SM helt enkelt måste ställas in. Vi siktar istället på 2022 runt skiftet februari/mars då det brukar genomföras tidsmässigt, enligt den tävlingscykel vi har.

Det är självklart jättetråkigt, men vi ser ingen annan möjlighet. Det är dock inte helt oväntat, då både EM och VM tidigare ställts in och/eller skjutits upp av samma skäl.

Som vanligt kan man som klubb anmäla sitt intresse för att arrangera nästa SM (2022), och det finns all möjlig support från förbundet, av såväl ekonomisk som praktisk natur. Kontakta styrelsen om ni är intresserade!

Vi återkommer med höstens planering i övrigt framöver!

Styrelsen