Domarutbildningar

Innan sommaren lanserade förbundet nya digitala domarutbildningar i taolu och sanda. Kurserna fungerar även som introduktion för både tävlingsintresserade och klubbledare, som vill fördjupa sig i regelverket för tävling.

De första två stegen är allmänna och utan kostnad, och fungerar som introduktion till tävlingsgrenarna för alla. Dessa steg är tänkta att alla såväl tävlingsintresserade, klubbledare och funktionärer kan ha nytta av som vill lära sig mer om hur en tävling går till och hur man tävlar i respektive gren från grunden.

Vi rekommenderar alla våra medlemmar som vill tävla att gå igenom de två första stegen för att ta till sig de senaste reglerna och nuvarande tävlingspraxis. Tävlingsregler är en färskvara!

Vill man sen gå vidare för att lära sig att döma i detalj kan man påbörja sin utbildning till domare i respektive gren. Alla både tidigare domare och blivande kommer behöva gå igenom dessa steg för att bli godkänd som domare. Efter varje genomgången kurs får man ett intyg på att man gjort den. Därefter gör man praktik på riksläger och tävlingar för att bli helt kvalificerad som ordinarie domare.

Ni hittar kurserna på swewuf.se
Sprid gärna detta till alla era medlemmar!
För frågor om kurserna kontakta oss på info@swewuf.se