Wushu-aktuellt hösten 2022

Efter en post-corona-vår ser vi nu fram emot att komma igång igen med höstens träningar och wushu-aktiviteter igen!

Glädjande fick ju förbundet besked i somras att vi får ytterligare del av återstartsstöd nr tre från RF, på sammanlagt 600 000 kr. Det gör att vi kan fortsätta genomföra flera subventionerade riksläger och andra planerade projekt under 22/23.

Aktiviteter under hösten 2022

Skiss_Vepa_K.png

Först ut är Kampsportsdagarna 17-21 augusti, ett femdagars event med massa kampsport på Sergels torg under Stockholms kulturfestival. Det blir flera olika kampsporter som genomför både uppvisningar och prova på under fem dagar.
Under torsdag och fredag kl 16-18 är det prova på i wushu, och på lördagen den 20/8 blir det en större gemensam uppvisning på plattan där wushu självklart är med! Medverkande är stora delar av landslaget med gäster.

Riksläger Wushu på Bosön 8-9 oktober
Även denna gång har vi ett stort Riksläger med gratis boende, mat och resebidrag! Det blir tävlingsträning i sanda, taolu och push hands, samt domarutbildningar.
Finns det ytterligare grenar våra medlemmar är intresserade av att anordna läger i kontakta oss!
Vi bjuder även in klubbledare för ett seminarium om aktuellt i wushu nu och framåt.
Anmäl er här! 

Frågor? info@swedenwuhu.se

Tävlingar

Riksläger on demand
Vi har under hösten fortsatt möjlighet att erbjuda lokala riksläger i olika delar av landet för en eller flera klubbar. Riksläger är förbundets satsning på tävling i wushu, där våra landslagscoacher och domare med flera håller i ett eller flera träningspass/läger, med genomgång av hur de nationella och internationella regelsystemen fungerar i teori och praktik för tävling. Ni väljer själva vilken inriktning ni vill ha. Även vid intresse hur man arrangerar tävlingar.

Vi söker alltid flera och nya arrangörer av tävlingar!
SM arrangeras varje år i februari/mars. Ekonomiskt stöd och all möjlig support finns att få från förbundet för arrangörer! Tveka inte att höra av er om ni är intresserade, har förslag eller andra frågor!Allt gott!

Peder Finnsiö
Ordförande