Stockholm Kung Fu Festival 18 maj

Årets upplaga av festivalen kommer bjuda på en upplevelse i världsklass. Kinesiska Wushuförbundet kommer med en stor trupp från Kina med 22 utövare på absolut högsta nivå. De nya fightingreglerna Sanda Pro lanseras, och den svenska eliten tar sig an polska och kinesiska topfighters.

Gruppen från Kina består av tidigare mästare inom olika grenar av wushu, medaljörer i nationella och internationella mästerskap. På festivalen den 18 maj kommer gruppen att visa upp både traditionell kung fu och samtida tävlingswushu.

Det blir tävlingsmatcher med fighters från Kina, Polen och Sverige på elitnåvå. Dessutom får vi för första gången i Sverige se matcher i det nya regelverket Sanda Pro, som kortfattat kan beskrivas som K-1 regler med kast och nedtagningar, samt att det körs på plattform. Några av våra bästa svenska fighters är med, bland andra Simon Sköld, Rami Aziz och Nils Widlund. Matchkortet kan ni se här.

Program 18 maj i Eriksdalshallen
På dagen: SM i Wushu
På kvällen: Stockholm Kung Fu Festival med

  • Team Sweden med Dragongate Shaolin Kung Fu
  • Chinese Wushu Federation Performance group
  • Sanshou och sanda – internationella superfights

19 maj i Eriksdalshallen
För er som vill prova på att träna för kinesiska topptränare finns det öppna workshops i sanshou och taolu den 19 maj.

Biljetter:
Online på Budo & Kampsports webbshop
Budo & Fitness-butiken på Sveavägen 90
Stockholms Wushu Institut, Tulegatan 35 i Stockholm

Festivalen arrangeras av Stockholms Wushu Institut i samarbete med Svenska Förbundet för Kinesisk Kampkonst, Svenska Budo- och Kamsportförbundet och Södermalms Shaolin Förening.