EM 2014 i Bukarest är igång

EM i Bukarest har startat. Träff på Arlanda tidigare än tuppen galt och självfallet ett foto innan avresa. Tack till SBI och Ultrascreen för att ni försåg oss med overaller.

EM laget 2014

Kort stop over i Warsawa innan vi for vidare till Bukarest. Li MIn Hua och Gunnar Malm, våra domare, var redan på plats när vi anlände. Domarna sliter hårt under internationella tävlingar med kurser, träning och bedömning mest hela dagarna.

Domare Gunnar Malm

För oss andra var installering och mat för alla som inte pressade vikten. Ett otroligt lyxigt hotell i år, det 15:e Europeiska Mästerskapen för den delen, med en fantastisk spaavdelning med mera. Ni som är aspiranter; det är inte alltid så här hög standard så lägg inte förväntningarna för högt. Träning på våning 13 kvällen innan invägning fick både vätska och anspänning försvinna ut i den Rumänska luften. Tidigt i säng däreinnan invägning morgonen därpå.

Invägning EM 2014

 

Annars är det mycket väntan, väntan, väntan och väntan. En viktig aspekt för elit är att vara flexibel och lugn även om saker runt omkring inte går att styra. Mat, sömn, information, lottning, resor, klimat….det är en hel del ovisshet och den som är mentalt stark håller sig lugn i alla väder.  Invägningen gick som smort även om Dalia fick basta lite och några var på håret. Debutanterna Jonny, Dalia, Sebbe och Kalle har kommit in i laget som är långt ifrån så trötta numera efter man har ätit.

Dalia Ali

Lottningen har klarats av idag men än har inga listor kommit upp. Lottningsmästaren lät som en symaskin och såg ut som en dirigent.

Lottningsmästaren

Spänd väntan för att säkerställa hur vi tror lottningen fallit ut. Så sug på den karamellen tills Öppningscermonin är över (ja det ingår sådant) så kommer match för match att redovisas från imorgon. Mer att se på vår Faceboksida.