Aktuellt

EM Bukarest – Först ut på mattan

Defilering och uppvisningar inledde EM som sig bör.

EM 2014 053

Ett blandat lag av ryssar och ukrainare startade en välsynkroniserad uppvisning och visade att idrotten förenar över nationsgränser och att Europa håller hög klass i taolu. Ett team från Kina, som vi väl kände igen sedan de gästat oss under Kung Fu festivalen, gjorde som alltid fina uppvisningar.

EM 2014 066

EM 2014 077

Annars var det Sebastian Radise som var först ut på mattan med Chang Quan. 7,79 blev hans slutpoäng som var helt godkänt med tanke på att han inte hade alla svårigheter som krävs ännu. Sebastian själv kände sig nöjd förutom att han missade sin aerial.

EM 2014 150

Därefter var det Jonny Touma som fått en tuff lottning och mötte en ryss som blev för svår att ta. Några välplacerade kast avgjorde saken men Jonny gjorde en mycket stark och bra match och är nu mer taggad än någonsin.

EM 2014 174

Anette Bergström som tävlade i Optional Changquan gjorde en mycket fin insats och satsade för fullt med 8,16 som poäng. Här en genomgång med vår egen taolu-domare Li Min Hua.

EM 2014 229

Samtidigt som Anette körde tävlade Jim mot Vitryssland. Det var en jämn match som Jim förlorade på poäng.

DSC06186

Idag startar Sebastian Radise med DaoShu följt av Oliver Enkamp som möter en vitryss, Zahugelski Siarhei, på förmiddagen.
På eftermiddag går Robin Larsson mot Tudor Mocanu från Italien. Matchen efter möter Karl Albrektsson Andrea Cipolla från Italien.
Dalia Ali vår enda tjej möter Stelliou Christina-Charis från Grekland.
Anette Bergström tävlar i rakt svärd i eftermiddag.

En fullspäckad dag med andra ord.