Aktuellt

EM 2014 Vilken dag!

Sebastian Radise inledde dagen med DaoShu (bågsvärd) vilket var hans andra gren som debutant. Han nådde ingen högre placering trots en bra utför rutin. Svårigheterna för att klättra upp mot top tio saknas än så länge. Anette hade idag rakt svärd på agendan men det gick inte riktigt på det sätt hon hade önskat. Hon fick ett större avdrag som det är i skrivandets stund oklart varför hon fick det.

IMG_0108EM 2014 9 maj 133

Oliver vinner sin första match mot Zahugelski Siarhei som han själv kallade “en kantig vitryss”. Efter några snabba low kicks och ett misslyckat kast gick han in för en ren sanshoutaktik och kastade det mesta som gick att kasta. Olivers bredd gör att han växlar från slag, till spark eller kast utan några problem och det gör det svårt för motståndaren att läsa av hans taktik. Nu är han redo för semifinal imorgon.

EM 2014 9 maj 083EM 2014 9 maj 069

Det var inte Robins dag idag som blev av med både vinst och en halv tand. Han mötte italienaren Tudor Mocanu och det blev en ganska slitig och tung match. Det var Robins andra stora mästerskap och självfallet är förluster är aldrig kul, men det är ofta dom man lär sig på.

EM 2014 9 maj 123

Dalia gick sin första stora internationella tävling i Sanshou och mötte Stelliou Christina-Charis från Grekland.

EM 2014 9 maj 114EM 2014 9 maj 162

En avvaktande första rond med en del oplockade gav förlust. Rond två var av en helt annan kaliber efter lite taktikbyte och den tredje ronden förlorades snöpligt med domarpoängen 3-2.

Karl Albrektsson gjorde också sin debut på ett stort mästerskap i Sanshou. Kalle ägde matchen mellan honom och Italiens Andrea Cipolla från början till slut. Han väntade in sin italienska motståndare och kontrade gång efter gång med variation av tekniker.

mellanround Kalle

Imorgon är det två semi-finaler att se fram emot. Karl och Oliver har klacken med sig – det kan vi lova.