Aktuellt

EM Traditionell Wushu i Stara Zagora Bulgarien

DSC08790Trettio år har gått sedan dagen i Bologna då det europeiska förbundet bildades. Mycket har hänt sedan dess och då inte minst är det ett otalt antal tävlingar som genomförts. Just i denna stund genomförs det tredje europamästerskapen i traditionell wushu i Stara Zagora i Bulgarien. Du kan följa alla resultat i länken intill.

Öppningscermonin var spektakulär i många hänseenden, bland annat för att den hölls i ruinerna från medeltiden men även för att den innehöll både kultur och wushu på hög nivå. Trettio år innebar självfallet fyrverkerier.

 

Men något som jag själv tycker var utöver allt annat var de tre wing chun mästarna som alla representerade olika falanger. De deltog tillsammans under applåder och jubel och nog är vi många som tycker att vår sport mår bäst av samarbete inom våra stilar.

Tre mästare WingchunSom sig bör tilldelades dessa tre herrar hedersutmärkelser för sitt gedigna arbete med att sprida wushu i sina respektive länder.

President Yu, ordförande i IWUF (internationella wushuförbundet) var på plats och höll tal. Det uppskattades mycket mot bakgrund av att alla vet hur hans hektiska resschema ser ut.

DSC08939Naturligtvis var det många uppvisningar. Den här gången varvade man nationaliteter och än en gång ger man uttryck för att vi måste arbeta tillsammans för att utveckla vår verksamhet på bästa sätt.