Domarutbildning steg 1 i Eskilstuna

Domarutb E-tuna

Domarutbildning steg 1 Eskilstuna 2015
Domarutbildning steg 1 Eskilstuna 2015

 

Sverige har fyra internationella domare i Sanda. Tre av dessa ledde steg 1 domarutbildningen som hölls i Eskilstuna i fredags. Peter Brescha som är vår högst certifierade domare, höll i kursen tillsammans med  de av IWUF utbildade domarna Anwar Dehkani och Luciano Macri.

Utbildningen är en start i den domarsatsning som nu görs inför nya internationella certifieringar av domare som sker i höst. Utöver att fler nu har möjligheten att göra karriär inom domarskrået ska svenska reglementen i Sanshou/Sanda nu justeras efter internationella mått.

Det är framför allt B och C licensdomare inom EWUF som ska certifieras i höst och Sverige har flera rutinerade tränare och tävlande som nu fått ett intresse för bedömning.  De som praktiserade och dömde under Eskilstuna Sanshou Cup dagen efter gjorde ett mycket bra jobb.