Det händer framöver

Traditionella utskottet

Förbundet kommer nu fortsätta sin satsning på traditionell träning under ledning av det Traditionella Utskottet (TU). Kung Fu Saturdays fortsätter som vanligt med en rad olika gästtränare i traditionella stilar. Repriser och nytt – Start 17/9 i Västerås med Push Hands och Paul Silfverstråle (Linköping PTCC) som instruktör.


Barn & Ungdomsverksamhet

juniorer TaoluFör samtida verksamhet sker nu en nysatsning på barn och ungdomsverksamhet (B&U) för att utifrån en stabil bredd kunna bereda väg för de som vill satsa på elit längre fram. Grunden till tävlande i taolu och sanda bör ligga den traditionella breddträningen. En arbetsgrupp har satts ihop för vidare arbete men vi välkomnar även fler deltagare som har B&U verksamhet i sina föreningar.


Tränarutbildning

wudang linköpingEn större satsning görs nu på Tränarutbildningar med start i höst. De här utbildningarna handlar om coachutbildning med specifik inriktning mot vår egen verksamhet. Ett komplement till RF:s tränarutbildning med andra ord. Ett mål med satsningen är att bredda tillgång till tränare genom regionala tränare runt om i landet. Detta för att bygga ett nätverk av coacher som kan resa på tävlingar. Inbjudan kommer att skickas till föreningarna och läggas ut här på hemsidan.


Domarutbildning

domarutbDomarutbildning hölls löpande så även i höst kommer en utbildning att hållas i Göteborg. Vi arrangerar domarutbildningar i samarbete med någon förening ute i landet så om din förening är intresserad av att vara arrangör hör du av dig till förbundet via info@svenskwushu.se


Tävlingar

Photo Vianney THIBAUTUnder hösten planeras en Sanda cup-tävling i Göteborg. Två ytterligare cuptävlingar samt SM i februari är vad som ligger på planeringsbordet just nu. Baltic Open för Taolu och Tuishou går nu i oktober. Öppen tävling för alla föreningar som vill åka. 


Nyanlända

Förbundet ämnar även att satsa på integrering av nyanlända till Sverige. Vi har redan fått förfrågan och kommer att bistå med hjälp för att konvertera licenser, starta förening med mera.