Landslaget till EM i Moskva 11-20 maj

Sweden Kung fu & Wushu

EWUF arrangerar två Europamästerskap i Moskva den 11-20 maj 2018. Det första är i taijiquan & neijiaquan, det andra i wushu (modern taolu och sanda).

Sverige kommer att skicka några tävlande ur den trupp som tränat tillsammans med coach Wang Ge under det senaste året. De har placerat sig i topp i SM, i Oslo Wushu Open 2017 och i EM 2016. Anledningen till att vi inte skickar några tävlande i sanda i år är att vi inte har något landslagsunderlag, på grund av utebliven SM-tävling i sanda.

De tävlande är:

Norea Humla, elev till Li Minhua (Li Min’s Taiji & Svärd Akademi). Flerfaldig SM-vinnare samt guldmedaljör i senaste Oslo Wushu Open i taiji-svärd.

Nicklas Borg och Mathias Sandström, elever till Wang Yanji (Li Tianji Taiji). Båda är flerfaldiga SM-medaljörer i taijiquan och taijijian. De kommer även att utföra sin fartfyllda parform med Wudangsvärd.

Jakob Isaksson, 16:e generationen Wudang Pai (Wudang Pai Uppsala). Flerfaldig svensk mästare och baltisk mästare i taijiquan. Guldmedaljör i svärd i Oslo Wushu Open samt silver- och bronsmedaljör i bagua zhang på senaste EM.

Joakim Pettersson, elev till Jakob Isaksson (Wudang Pai Uppsala, f.d. Ren Yi Umeå). Flerfaldig svensk mästare (innehar förbundets rekord på över 20 SM-guld) samt guldmedaljör i senaste EM med Wudang-stil.

Jonathan Nirmark, elev till Romain Schwab (Wushu Stockholm IF). Flerfaldig guldmedaljör i SM samt silver och brons i Oslo Wushu Open. Tävlar i nanquan och sydligt vapen.