Resultat i EM 2018

Sweden Kung fu & Wushu
På bilden det svenska teamet i Moskva fr v: Jakob, Mathias, (engelsk domare), Peder, Li Min, Norea, Niklas och Joakim

Första tävlingsdagen i Wushu-EM i Taiji Quan i Moskva. Norea Humla startade hela tävlingen med ett stabilt framträdande som först ut på mattan. Lite senare var det Mathias och Nicklas tur vilka också presterade och dagens resultat blev tre medaljer.

Resultat dag ett:
Nicklas Borgh (Taiji Quan) Guldmedalj
Norea Humla (Taiji Quan) Guldmedalj
Mathias Sundström (Taiji Quan) Bronsmedalj

Andra tävlingsdagen var även den lyckad för Svensk del. Norea Humla tvingades avbryta sin uppvärmning och tävla tidigare än utsatt tid. Trots detta levererade hon en stabil svärdsform i Taiji-stil vilket gav henne ytterligare ett guld.

Resultat dag två:
Norea Humla (Taiji Jian) Guldmedalj

Dag tre. Jakob Isaksson mötte ett flertal EM och VM- medaljörer i Bagua & Xingyi vapen men lyckades ändå knipa ett prestigeladdat guld. Detta följdes av ett till guld för Jakob strax efter att Mathias klivit över linjen och fått höga avdrag på en annars fin svärdsform. Senare blev det uppgörelse i en blandgrupp där Joakim Pettersson tog guld med Liuhebafa Quan och Jakob Isaksson silver med Zhaobao Taiji Quan. 

Resultat dag 3:
Jakob Isaksson (Bagua & Xingyi Weapons) Guldmedalj
Jakob Isaksson (Other Internal Weapons) Guldmedalj
Jakob Isaksson (Other Internal Styles) Silvermedalj
Joakim Pettersson (Other Internal Styles) Guldmedalj

Sammanlagt resultat för Sverige i Wushu EM 2018 i Taiji & inre stilar:
6 Guld
1 Silver
1 Brons