Nordiska öppna i wushu

Foto: Daniel Beronius

Nordiska Öppna Mästerskapen i Wushu genomfördes den 1 december på Stockholmsmässan i en storslagen inramning av Kampsportsfestivalen, tillsammans med en mängd andra kampsporter.

Foto: Daniel Beronius

För första gången i Svenska Kung fu & Wushu Förbundets historia har vi haft en stor internationell tävling med över 200 deltagare. Det ställer höga krav på såväl organisation, tävlande, domare och funktionärer, men alla jobbade tillsammans mot ett tydligt mål och det gick fantastiskt bra. Resultatet blev en underhållande och inspirerande tävling med en massa glada wushu-fantaster och medaljörer!

Foto: Daniel Beronius
Foto: Daniel Beronius

Många av oss i styrelsen har jobbat hårt med detta en längre tid, och det var kul att på plats se alla göra det dom lever med i sin dagliga verksamhet, och använda sina gedigna erfarenheter fullt ut i ett internationellt sammanhang.

Många fler än beräknat anmälde sig till taolun, vilket gjorde att vi måste ha två taolu-mattor, och med kort varsel kalla in fler domare i taolu. Först verkade det som det inte skulle gå, men allt ordnade sig till slut!

Vår norska samarbetspartner Norska Kampsportsförbundet med Kim Gibson i spetsen bidrog också till att hålla taolu-tävlingen på en professionell nivå, tillsammans med hela staben av mycket duktiga både svenska och utländska domare, under ledning av huvuddomare Li Min Hua.

I sanda smällde det på ordentligt med många matcher i A-klass. Där hade vi också många bra internationella domare, som tillsammans med våra egna gjorde ett utmärkt jobb under ledning av Anwar Dekhani och Luciano Macri.

Glädjande har vi nu också provat att arrangera tävling i tuishou (pushing hands), vilket fungerade mycket bra, och det lär vi fortsätta med framöver! Stort tack till Paul Silfverstråle och Saar Avivi som höll i detta!

Alla resultat från tävlingen kan ses på smoothcomp.com.

Det har varit superkul att som ansvarig arrangör få till detta, och se att det går att göra stora tävlingar även i vårt (lilla) land. Roligt att vi har så många som vill delta i både tävling och arrangemang. 

Ett stort tack till er alla som i en positiv anda gjort denna tävling möjlig; alla funktionärer, domare och tävlande!

Tävlingen sponsrades av Wesing, och förbundet har nu en uppdaterad tävlingsutrustning, med en ny fullstor modern matta i taolu, en full uppsättning tävlingsskydd och en tävlingsmatta för sanda. Denna utrustning finns tillgänglig  för alla medlemmar i förbundet att låna, för både träningsläger och tävlingar.

Nu går vi vidare, med siktet inställt på Svenska Mästerskapen den 3 mars i Eriksdalshallen.

 

Vi ses där!

Peder Finnsiö, ordförande och arrangör