Nuläge – 12 juni 2020

VÅREN 2020 har inneburit prövningar för alla med träningsverksamhet på grund av coronaviruset.
Vi hoppas att alla har klarat av att anpassa sig till de speciella omständigheterna som råder. Extra stödpengar till föreningar på grund av corona-krisen har funnits att söka hos både SB&K och RF.
Vad gäller styrelsens arbete och planering har mycket legat på is av förklarliga skäl, vi har trots detta haft ett par styrelsemöten online.
En aktivitet gick emellertid att genomföra och det var EM i Wushu online, där Sverige tog hela sex medaljer!

HÖSTEN 2020
Något kort om vad som händer och planeras under hösten, med brasklapp om ändrade restriktioner och förutsättningar:

  • Vi kommer successivt att byta till swedenwushu.se som huvuddomän, som redan idag fungerar parallellt med svenskwushu.se.
    Skälet till bytet är att vi ska ha en enda tydlig adress som fungerar både i Sverige och utomlands, istället för ha olika som tidigare.
  • Vi söker arrangör till SM februari/mars 2021. Förbundet kan hjälpa till med mycket av själva tävlingen, både ekonomiskt och praktiskt. Ni som arrangör bokar hall och ansvarar för genomförandet av tävlingen. Vid intresse eller frågor, kontakta styrelsen på info@swedenwushu.se. Senast den 1:a september vill vi ha era förslag.
  • Vi arbetar just nu med domarutbildningar online i både sanda och taolu, som ska vara klara tills i höst. Det finns ett stort behov av att sammanfatta alla tävlingsmässiga förutsättningar för svenska förhållanden, och målsättningen är att förenkla för alla medlemmar att sätta sig in i aktuella tävlingsregler, liksom att utbilda nya domare och att öka kompetensen.
  • Vi siktar på att genomföra riksläger i taolu och sanda, vi återkommer om tid.
  • Preliminärt genomförs Westerås Open Sanda Cup i oktober.
  • 3rd Nordic Open Wushu Championships planeras till 4-6 december.

Nu tar styrelsen sommar, innan vi återkommer till hösten med framtidens planer mer konkret.
Jag som ordförande tackar för förnyat förtroende, och hoppas på en fin sommar och en bra wushu-höst för alla medlemmar!  

Med vänliga hälsningar

Peder Finnsiö, ordförande