Landslaget 2012

uppdaterad 9/3


Årets uttagning till EM för Taolu genomfördes i Umeå. Tre personer kvalade in i landslaget och ytterligare två personer kommer att beredas tillfälle att tävla under EM i Tallin i mars. Landslagsdeltagare från Sanshou kvalade in på tävlingsmeriter.

 

TAOLU
Magnus Garneij och Daniel Ernflo ska tävla i ChangQuan och DaoShu (bågsvärd). Anette Bergström ska tävla i ChangQuan och JianShu (rakt svärd). Kevin Johansson ska köra ChangQuan SanLu (barn 9-11).
Petter Sande coachar och Li Min Hua följer med som domare.

 

SANSHOU
Tony Miocic +90 kg och Emma Hell Lövgren -65 kg är de åker till EM.
Sebastian Ångström är också uttagen men kan inte medverka på grund av skada.
Kevin Arroyo coachar och Gunnar Malm följer med som domare.

 

 

LANDSLAGSORGANISATIONEN
Startskottet för den nya landslagsorganisationen har gått och som nytillträdd landslagschef vill jag gärna introducera mig och inte minst informera er om vad vid håller på med. Jag började själv med kung fu/wushu 1974 och har under årens lopp arbetat med olika förbund såväl nationellt som internationellt. Nog om detta.
Det har gått ett par månader och jag tycker att jag nu fått en något klarare bild över hur organisationen fungerar och vad som behöver göras.
Mitt yttersta uppdrag är att utveckla organisationen så att den får en effektiv struktur med snabbare och bättre informationsspridning. Men inte minst lägger en bra organisationsstruktur grunden för att öppna verksamheten för alla medlemmar och naturligtvis för att locka nya medlemmar.

Tveka inte att mejla mig med ris och ros och tips och idéer hur vi kan växa och stå oss i konkurrensen med andra kampsporter. yvonne@svenskwushu.se är den mejladress ni når mig på.

Yvonne Lin

 

Landslagskommittén består av:

Landslagschef Yvonne Lin
Huvudcoach Sanshou Kevin Arrayo
Ass. coach Sanshou Luciano Macri
Huvudcoach Taolu Petter Sande
Ass. coach Taolu Romain Schwab
Ekonomiansvarig Marie Roos

 

BESLUT SOM TAGITS HITTILLS

EKONOMI Vi har beslutat om nya rutiner för hur ansökning om bidrag ska gå till. Detta för att ha bättre kontroll över den budget vi tilldelats.

UTTAGNING Vi har beslutat att ta ut årets EM deltagare baserat på tidigare meriter och att utarbeta nya objektiva kriterier för hur uttagningar till landslag och tävlingar ska gå till.

UTBILDNING Vi har beslutat att satsa på utbildning för tränare i landslag såväl som tränare ute i föreningarna inom kompletterande områden såsom kost, tävlingspsykologi och träningslära för kompletteringsträning.