Stockholm Kung Fu Festival 2012

Årets upplaga av festivalen kommer bjuda på en upplevelse i världsklass. Genom ett samarbete med Kinesiska Wushuförbundet kommer en stor trupp från Kina med 22 utövare på absolut högsta nivå.

Kinesiska Wushuförbundets elit-uppvisningsgrupp uppträdde senast i augusti 2011 i FN-högkvarteret i New York, inför 5000 åskådare. Gruppen består av tidigare mästare inom olika grenar av wushu, medaljörer i både nationella och internationella mästerskap.
På Stockholm Kung Fu Festival den 18 maj  2012 kommer gruppen att visa upp både traditionell kung fu och samtida tävlingswushu. Det blir också uppvisningar med bland andra Dragongate Shaolin Kung fu School.

Snare på kvällen blir det tävlingsmatcher i sanshou, då några av Kinas bästa utövare i sanshou möter motståndare från olika europeiska länder. Dessutom får vi för första gången i Sverige se matcher i det nya regelverket av profesionell sanda. Några av våra bästa svenska fighters, bland andra Nils Widlund är naturligtvis med. Vi lovar att återkomma om matcherna när matchkortet är klart!

 

Program Stockholm Kung Fu Festival 2012, den 18 maj i Eriksdalshallen
På dagen: SM i Wushu
På kvällen: Stockholm Kung Fu Festival med

  • Team Sweden med Dragongate Shaolin Kung Fu.
  • Chinese Wushu Federation Performance group
  • Sanshou och sanda – Internationella superfights

Program Stockholm Kung Fu Festival 2012, den 19 maj i Eriksdalshallen
Öppna workshops i sanshou och taolu. (Mer info om det kommer).

Boka hela helgen!

 

Förbundets medlemmar erbjuds en rabatt på 90 kr per biljett fram t o m den
30 april. Biljetterna gäller även till SM som hålls samma dag.
Biljetter köpes i Svenska Budo & Kampsportsförbundets webshop genom nedanstående direktlänkar. För att rabatten ska gälla ange klubbnamn eller epostadress för prenumeration på nyhetsbrevet vid betalning.

Läs mer på www.kungfufestival.se

Festivalen arrangeras i samarbete med Svenska Förbundet för Kinesisk Kampkonst, Svenska Budo och Kamsportförbundet, Södermalms Shaolin Förening och Stockholms Wushu Institut.