Sifu Wang Ge ny landslagstränare Taolu

wang-ge_svart-bakgrund-002Sifu Wang Ge började 1973, då nio år gammal, att träna Wushu i Kina. Tre timmar om dagen tränade han med sina kamrater året runt, sju dagar i veckan. När det var någon fest eller händelse i staden hade Wang Ges wushuskola ofta uppvisning eftersom Wushu är en viktig del av den kinesiska kulturen.

1976-77 tävlade Wang Ge för sin provins och deltog i det kinesiska mästerskapet där bland annat Jet Li var med.

1982-85 studerade han och tog examen vid idrottsuniversitetet i Jin Zhuo. Under åren 1985-90 arbetade han som gymnasielärare i idrott och mellan1990-97 var han huvudtränare vid Wushu institutet i Chao Yang.

Wang Ge undervisar i kung fu (wushu), tai chi och qi gong.Numera är Wang Ge tränare för Ruyi Long Wushu förening i Malmö.

Svenska Kung Fu & Wushuförbundet hälsar Wang Ge välkommen som landslagstränare. Vi är övertygade om att han kommer att vara en mycket värdefull tillgång och smälta väl in i Landslagsorganisationen.

Välkommen Sifu Wang Ge!