Verksamheten i förbundet oktober 2021 och framåt

Hösten är här, men det känns ändå ljusare än på länge för wushun! Det har ju varit minst sagt dystra tider för all idrott, även för oss. All tävlingsverksamhet och en stor del av alla klubbars träningsverksamhet har fått gå på tomgång sen pandemins början, i vissa fall varit helt nedstängt. Det har känts hopplöst emellanåt, men vi i styrelsen har ändå försökt utnyttja tiden och planera framåt. Så nu sätter vi igång igen med full kraft!

Här nedan är de närmast planerade aktiviteterna 2021/22:

2021

Domarutbildning online – löpande
Under coronaåret har vi jobbat med att sammanställa all aktuell kunskap på regelområdet för tävling. Fungerar även som generell kunskap om tävling i wushu och rekommenderas för alla tävlingsintresserade och klubbinstruktörer. Kurserna i taolu och sanda är klar med tre delar vardera, push hands är på gång. Övriga förslag på online-kurser mottages gärna!
Se vidare swewuf.se

Wushu camp – Riksläger i wushu 13–14 november på Bosön
Med sanda, taolu och push hands, samt domarutbildningar. Kostnadsfritt nationellt läger under två halvdagar och övernattning, med resebidrag! Inbjudan har gått ut till alla medlemmar och information finns på hemsidan.
Sista anmälan 21 oktober!

Nordic Open Wushu Championships 4–5 december på Fryshuset Arena, Stockholm
Största tävlingen i wushu i Skandinavien är tillbaka efter uppehåll sen 2020 på grund av coronan.
Tävlingar i traditionell och modern taolu, taiji, sanda och push hands. Alla nivåer och åldrar i de flesta grenar. Anmäl er här.
Sista anmälan 7 november! (sen registrering 14 november)

2022

SM i Wushu den 5 mars 2022 i Eriksdalshallen, Stockholm

Svenska mästerskapen i Wushu med sanda, taolu och push hands.

Riksläger i Wushu –preliminärt i april 2022

Med dessa aktiviteter börjar även nya uttagningar till landslaget med sikte på Wushu-VM i Dallas, USA 2023. Vi kommer inom kort att uppdatera alla uttagningsvillkor och andra krav för att bli uttagen till landslaget för internationell tävlan. Aktivt deltagande i aktiviteterna här ovan är i princip obligatoriska om man vill tävla internationellt i landslaget.

Som vanligt går det alltid bra att kontakta oss i styrelsen med frågor eller idéer som gäller wushu kung fu. Ni når oss på info@swedenwushu.se  eller undertecknad direkt.

Hoppas vi ses på Bosön 13–14 november!

Peder Finnsiö
Ordförande
peder@swedenwushu.se